GROEPSLESSEN BODY & MIND, FUN WORKOUTS

SPORT ONBEPERKT

WELKE LES KIES JIJ VANDAAG?

Sport zo vaak je wilt en volg onbeperkt de leukste fun workouts of Body & Mind groepslessen naar keuze! Bekijk het lesrooster, welke les kies jij vandaag?

BODY & MIND GROEPSLESSEN

YIN YOGA | Yin yoga is een langzame, rustgevende vorm van yoga. Bij yin yoga worden de lichaamshoudingen – asana’s – voor een langere tijd vastgehouden. Zo’n drie tot vijf minuten. Deze houdingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en je gewrichten. Doordat je lang in één positie zit, wordt het bindweefsel langzaam gerekt. In het begin kan dit ongemakkelijk aanvoelen, maar naarmate je vaker yin yoga beoefent zal je merken dat het makkelijker gaat. Tijdens de oefeningen is het belangrijk om je te concentreren op je ademhaling en de spierspanning los te laten.

BODYBALANCE | Bodybalance is een combi tussen Tai Chi / Yoga en Pilates les. Alles wordt in een flow vorm gegeven. BodyBalance is de groepsles voor lichaam én geest. Kom tot rust, bouw kracht op en werk aan je flexibiliteit. Matje meenemen we sluiten de les af met een meditatie van 10 minuten.

AERIAL YOGA | Aerial Yoga is één van de jongste vormen van yoga, desalniettemin beoefenen wereldwijd al miljoenen mensen elke dag Aerial Yoga. Een mooie manier van bewegen waar je op alle vlakken voordelen zal hebben.

Je bouwt aan veerkracht.
Vergroot je flexibiliteit
Versterkt je mobiliteit
Word krachtiger
Relaxter
Verlaagt stress
Groeiend zelfvertrouwen
Detox je lichaam
Betere bloed circulatie
Je glimlach wordt mooier;

PILATES STRETCH | Pilates Stretch is een zeer rustige en relaxte les waarin stretchen zowel actief als passief van o.a. fascia gericht is op ‘t soepeler maken van de spieren, bindweefsel en gewrichten. Door langer te stretchen wordt deze les ook als mindful ervaren. Je voelt je na de les ontspannen, vaak losser en soepeler in je lijf. Goed voor lichaam en mind!

PILATES | Pilates is voor mij persoonlijk een belangrijk element uit de Pilates, waarin balans, coördinatie, mobiliteit, flexibiliteit, bewuste ademhaling en kracht die de rompspieren rondom het bekken en de wervelkolom sterker maakt. We activeren en versterken de diepere stabiliteitsspieren. Dit is essentieel. Alle bewegingen beginnen namelijk vanuit je romp. Of je nu zit, (hard)loopt, fietst, tilt, bukt, autorijdt of sport. Je bewegingsuitslag vanuit je armen en benen wordt sterker en beter. Het sterk maken van schouder-, arm-, en beenspieren is dan tevens een belangrijk onderdeel van de les. 75% van de oefeningen zijn liggend en daarom ook prima te doen op latere leeftijd of als je een blessure hebt.
Joseph Pilates heeft na de 1e wereldoorlog zijn methode ontwikkeld tijdens ‘t revalidatieproces van soldaten. Als 1 van de eerste bewegingsmethoden had hij goed begrepen dat elke spier, orgaan, weefsel, ligament, bot en gewricht verbonden is met elkaar. Wat neerkomt op, als ik mijn grote teen beweeg dat er ook iets in mijn nek gebeurt. De Pilates oefeningen zitten anatomisch gezien goed in elkaar. Niet voor niets zijn een aantal oefeningen uit de fysiotherapie overeenkomstig met die van Pilates. Daarnaast is er een goede balans tussen kracht, flexibiliteit en mindfull ademen en bewustzijn op wat er gebeurd in het lichaam.

Last but not least door regelmatig Pilates te doen krijg je een goed lijf, beloof ik!!!

FUN & FIT WORKOUTS

ZUMBAZUMBA STEPS & ZUMBA AQUA (alleen in de zomer) 
Zumba is een dans(fitness)programma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, dit is te vergelijken met het vroegere aerobics. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Wereldwijd zijn er Zumba-instructeurs (ZIN). Zumba is een geregistreerde merknaam; instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam Zumba te mogen geven. Wendy Slof maakt haar eigen zumba choreo en dat maakt het persoonlijk en uniek. Iedereen kan met de Zumba lessen van Wendy meedoen, jong, oud, klein en groot. Ben je nieuw… geen probleem je hebt de zumba moves zo onder de knie!

ZUMBA STARTERS | Deze les is speciaal voor beginners of mensen met fysieke klachten of blessures. Er wordt niet gesprongen of veel gedraaid maar er wordt wat rustiger en makkelijker gedanst.

POUND® FITNESS | POUND® is een super lekkere fanatieke full body workout op muziek waarbij je met Ripstix® (drumsticks) drumt op de maat van de muziek. POUND® is een zeer effectieve workout, en is ontworpen voor alle fitnessniveaus, het biedt de perfecte sfeer om los te gaan, energiek te worden, op te staan en te rocken! De training is gemakkelijk aanpasbaar en daardoor ongedwongen, de filosofie spreekt zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en vaardigheden aan. Voor meer informatie over POUND® vul het contactformulier in of stuur een whatsapp met je vraag naar 06 51597403. Ben je benieuwd naar mijn POUND®-groeples?

JUMPING FITNESS | Een superleuke toffe en te gekke les op fun party muziek!!! Jumping Fitness is een dynamische conditietraining op speciaal hiervoor ontwikkelde trampolines. Door regelmatig Jumping Fitness te beoefenen zijn in korte tijd positieve resultaten zichtbaar en voelbaar. U verbrandt drie keer zoveel calorieën als tijdens joggen, maar dankzij de energieke training worden de gewrichten ontzien. De les duurt 45 min en dat is echt meer dan genoeg. Jumping heeft niets te maken met ingewikkelde choreografie. De training is gebaseerd op eenvoudige sprongen, geeft ook beginners voldoening en biedt een training die erg leuk is. Jumping combineert verschillende soorten oefeningen en stretching, zodat alle delen van het lichaam getraind en gerekt worden. Jumping is perfect voor mensen die gewicht willen verliezen, hun lichaam willen verstevigen, hun conditie willen verbeteren en nieuwe energie willen krijgen. Jumping helpt om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en dient ter preventie van ziekten.

De voordelen van Jumping Fitness zijn: Dynamische training van 45 minuten
met een hoge fun factor, dits is een absolute ‘fatburner’ en het springen versterkt de rug, buik- en bilspieren. Het is voor iedereen geschikt en ervaring is niet nodig, sprongen en technieken zijn gemakkelijk te leren en garanderen zelfs beginners snelle succeservaringen. Je bepaalt zelf je intensiteit, geschikt voor sporters met incontinentieproblemen (na een aantal weken merk je al verschil). Effectieve training voor het lichaam en door de zachte landing ontlast je bovendien je rug, knieën en gewrichten, helpt rugproblemen te voorkomen. 10 minuten Jumping Fitness staat gelijk aan 30 minuten hardlopen.

BUNGEE FITNESS | Bij bungee-fitness zit je met een soort abseiltuigje vast aan een elastiek dat aan het plafond is bevestigd. Zo kun je (bijna) gewichtloos door de ruimte bewegen en flinke sprongen en halve salto’s maken. Het bungee-elastiek zorgt dat je allerlei spieren traint die normaal weinig aan bod komen. Zelfs je schuine buikspieren, die je helpen aan een plattere buik en strakkere taille. Kracht, explosiviteit, balans en plezier zijn de kernwoorden van bungee-fitness. En een voordeel: iedereen kan meedoen, je hoeft er niet superfit voor te zijn. (tot 95 kilo)

BOX & YOGA | Combi tussen tai chi, kick en fun, Kickboksen (bokspaal) en Taibo – Combat/Yoga met opzwepende muziek. (Bokshandschoenen in bruikleen).

BOOTY BURN | Wie wil er nou geen mooie ronde, strakke billen ! Tijdens deze 30 minuten laten we de billen branden 😉 Het is heel belangrijk om deze spieren goed te trainen. De bilspier is namelijk een grote spiergroep die in combinatie met de hamstring en rugspier zorgen voor een correcte lichaamshouding. Er wordt gebruik gemaakt van de zgn booty-bands. Dit is een elastische band die je om je bovenbenen schuift. Deze zorgt voor weerstand en daardoor voor meer effectiviteit tijdens de verschillende oefeningen. De banden zijn van elastisch katoen waardoor ze niet knellen, opkrullen of afzakken. Daarnaast zijn er verschillende weerstandsniveaus waardoor je zelf kunt bepalen hoe zwaar je traint. Deze bands zijn aanwezig. Deze les kan op elk niveau worden mee gedaan.

FITPUMP & KETTLEBELL | De kettlebell komt oorspronkelijk uit Rusland waar het een girya wordt genoemd. Dit is de ideale manier van trainen in combinatie met een dieet om veel kilo’s aan lichaamsvet te verliezen. Total body shape workout waarbij 30 min ruim voldoende is. Vanwege de korte intensiteit van deze work-out geef je je lichaam steeds een prikkel, waardoor je fitheid op verschillende niveaus snel toeneemt. Een boost voor je stofwisseling, waardoor je je de hele dag energiek voelt. Voor vrouwen is deze work-out bovendien ideaal om de hormoonhuishouding in balans te brengen en te houden. We eindigen met een workout voor de buikspieren. De barbell kennen we van de bekende pumplessen.

CIRCUITTRAINING | Een workout van 45 min. waarbij je alle spiergroepen gebruikt. Met verschillende attributen als, barbell, gewichten, kettlebell, elastiek etc.

HIT & SHAPE | Een les van 40 min. Met korte workouts/oefeningen van 30 sec, met rustpauzes van 10 sec. We gebruiken het booty elastiek en de kleine haltergewichten. Deze les is voor zowel beginners als gevorderden.

KIDS STREET DANCE | Start september met nieuwe lessen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en van 6 t/m 9 jaar. Onder leiding van Marise Lamm. Weerbaarheid met BOX & SPEL voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Onder leiding van Wendy Slof.

NIEUW!!! EXTREME HIP HOP STEPS!  
Uit Amerika overgewaaid de steples van Phil. Zie voorbeeld video
De les duurt 45 min. Zeer intensief!

KANTOORADRES

FitWow & Zumba Alkmaar
Helderseweg 29B Alkmaar
Bel/Whatsapp +31 6 51597403

info@fitwow.nl

KvK 85358584 | BTW NL00487831B45
©2024 All Rights Reserved

MAPS

SOCIAL MEDIA